گزارش پانزدهمین جلسه گروه در 30 تیر
شماره ی جلسه:15
تاریخ:94/4/30 سه شنبه.ساعت7:30تا11
مکان:مرکز مشاوره مهرآفرین
با حضور جناب آقای دکتر نوروزی
و خانمها:اسحاقیان،خاقانی،داوری،رجبی.رضوی زاده،شفیعیون،عابدی،عسگری،
قسمت اول:فلسفه غرب
موضوع:ارسطو
منبع: اخلاق نیکوماخوس ارسطو
ارایه دهنده:منیره عابدی
مبحث:کتاب چهارم(بحث از فضایل متعدد)
باب اول:سخاوت
خلاصه:سخاوت یعنی دادن مال به افرادمستحق،به وقت لازم و به اندازه صحیح همراه با لذت یا لااقل بدون ناراحتی وگرفتن مال از منشاهای صحیح،به وقت لازم و به اندازه صحیح که البته دادن بیشتر دال بر سخاوت است.اسراف(افراط در دادن مال و تفریط در گرفتن آن) و بخل(تفریط در دادن مال و افراط در گرفتن آن)حالت افراط و تفریط و سخاوت حد وسط است.
باب دوم:دریادلی
خلاصه:سخاوت در چیزهای بزرگ(مصارف مناسب به مقدار زیاد)توسط افراد متمول،والانژادو نیکنام.حالت افراط آن فیض بیهوده(بیش از اندازه دادن به خاطر ریا و در موضوعی غلط و با روش غیرصحیح) وتفریطش کمینگی (تلاش برای کم مصرف کردن تا حد امکان و افسوس خوردن بخاطر هر مصرف کوچک) است.
باب سوم:مروت
خلاصه:فرد بامروت به کسب شرف بزرگ توجه زیادی دارد و لذا سعی میکند همه فضایل را داشته باشد.افراط آن خردمنشی (عدم درک صحیح از لیاقت خود برای خیر) و افراط آن خودپسندی(تلاش برای بزرگ جلوه دادن خود باتجملات و کارهای شرافتمندانه ظاهری) است.
باب چهارم:شرف دوستی
خلاصه:همان مروت است ولی موضوع آن شرف معتدل وکوچک است.افراط آن شرف دوستی بیش از آنچه باید و شاید و تفریطش شرف دوستی کمتر لز آنچه باید و شاید است.
باب پنجم:حلم
خلاصه:حلیم کسی است که بداند در چه اتفاقی،نسبت به چه کسی،با چه روشی و چه وقتی غضبناک شود.افراط آن غضب نابجا نامتناسب و تفریط آن بی غضبی و عدم توانایی دفاع از حقوق خود است.
باب ششم:شبه دوستی
خلاصه:انجام درست ومتناسب معاملات اجتماعی وتلاش برای ایجاد راحتی برای دیگران وپرهیز عز رنج دادن بر حسب مزاج طبیعی نه بر اساس محبت.افراط و تفریط آن تلاش زیاد برای حلب رضایت مردم و ناسازگاری با مردم است.
باب هفتم:راستگویی
خلاصه:صداقت در حیات و اقوال خود.حالت افراط وتفریط آن گزافگویی(ادعای داشتن آنچه ندارد یابیشتر نشان دادن داده های خود برای کسب اعتبار)و لب فشردگی و ناسپاسی (آنکار داشته ها وخود را کمتر از آنچه هست نشان دادن)است.
باب هشتم:مزاح
خلاصه:داشتن مهارت و ذوق در شوخی بدون رنجاندن دیگران.افراط آن تمسخر و ابتذال (تلاش برای خندادن دیگران به هرقیمت)و تفریطش بدخویی و ترشرویی است.
باب نهم:خجالت
خلاصه:شرمگین شدن به خاطر کار بد.این حالت را نمیتوان فضیلت به حساب آورد.اما برای جوانان خوب است.
قسمت دوم:پژوهش
١.بحث در مورد ضرورت و کیفیت ساخت ابزار سنجش مهارتهای زندگی مشترک
٢.بحث در مورد هوش مصنوعی و نحوه کاربرد آن در تعلیم و تربیت
٣.ارایه خلاصه سخنرانی دکتر رحیم پور ازغدی با موضوع انواع تشیع (توسط خانم خاقانی) و بحث انتقادی راجع به آن